Personlige videohilsener sendes fra Billund lufthavn

Nu kan udenlandske turister besøge VisitDenmarks videogæstebog i Billund Lufthavn. Op til 40 ruter tilbydes fra det meste af Europa, der bringer stadigt flere udenlandske turister til Billund. Derfor har lufthavnen valgt at samarbejde med VisitDenmark om den levende gæstebog i lufthavnen.

Videogæstebogen ”The Great Guestbook of Denmark” giver de udenlandske rejsende mulighed for at dele deres ferieoplevelser og anbefalinger til en ferie i Danmark videre. Dette kan de gøre via mail og på de sociale medier. Gæstebogen ser ud som en gigantisk bog, som folk kan træde ind i for at indspille en kort video med sin anbefaling eller oplevelse af Danmark på sit modersprog.

Den personlige anbefaling vægter højt, når turister beslutter, hvor de vil rejse hen på ferie. Rejseoplevelser og erfaringer er noget af det, som folk gerne deler på sociale medier. Dette forsøger VisitDenmark nu at bruge til sin fordel. Deres formål er at få turisterne til at bruge videohilsnerne i deres egen netværk, men ligeledes har de tænkt sig at bruge videoerne selv for markedsføring af Danmark.

guestbook

Den store gæstebog står i Billund Lufthavn (Foto: Wasabi.dk)

Ideen bag gæstebogen kommer fra reklamebureauet Wasabi, som ville forsøge at skille sig fra de traditionelle reklamekampagner med billeder af smukke mennesker, bøgetræer og fadøl i Nyhavn. Resultatet blev den 2,10 meter høje videobås forklædt som gæstebog. Båsen kan placeres i lufthavne, på krydstogtsskibe, på festivaller og andre steder, hvor der kommer mange turister.

Med The Great Guestbook of Denmark, har VisitDenmark fået en maskine, der producerer videoklip hele tiden, som kan bruges i den internationale markedsføring af Danmark på nettet.

Hvis du er nysgerrig om gæstebogens indhold, kan du se det her.