Fremgangen fortsætter for Aalborg lufthavn

Juli 2013 har været travl i Aalborg lufthavn, trafiktallerne i alle områder er på vej op, dvs. både på udenrigs- og charterområdet og for indenrigsfly. Måneden har været en af de bedste i lufthavnens historie, med 130.508 passagerer der rejste til og fra lufthavnen. Sammenlignet med juli 2012 er det en stigning på 15,8 procent.

Når vi kigger nærmere på tallerne fra indenrigstraffiken, kan vi se at 61.621 rejste i juli 2013, mens 56.368 rejste til og fra lufthavnen i samme måned sidste år. Mange vælger at flyve fra København via Aalborg mens enkelte passagerer gør det modsætte og flyver fra København til Europa via Aalborg.

Men væksten i udenrigstrafikken er enormt kraftig og sådan har det været i mange måneder. Her ser vi på 22% vækst i forhold til samme måned sidste år, 36.823 rejsende mod 30.174. På charterområdet er trafikken steget med 22,5 procent.

Gratis parkering er en af de ting, folk sætter pris på ved Aalborg lufthavn. 350 nye parkeringspladser blev taget i brug for sommersæsonen ultimo maj 2013. Men på grund af den kraftige vækst af trafik, blev 200 ekstra midlertidige parkeringspladser tilføjet i starten af juli måned.

Lufthavnen har haft en mega travl sommer, fordi juni 2013 var den bedste måned i lufthavnens 75 årige historie. 136.921 passagerer rejste igennem den nyligt udvidede terminal i den måned. Nye udenrigsruter, bl.a. til Alicante og Oslo, har været vældigt populære. KLM har sat større fly på mange af sine afganger, for at møde efterspørgslen.

aalborg lufthavn

Sådan så parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn ud i juli (Foto: Aalborg Lufthavn)